Sizin Favori Mutfak Tasarımınız Hangisi?

Sizin Favori Mutfak Tasarımınız Hangisi?

Evinize Yaraşır En Güzel Mutfak Tasarımları

Mutfak, evin en önemli bölümlerinden biridir. Tüm aile fertleri için büyük önem taşır çünkü ailenin tüm fertleri mutfakta vakit geçirir ve bir araya gelirler. Mutfak, evin kalbidir. Özenilmesi, dikkat edilmesi gerekir. Mutfaklar, tasarımlarına göre çeşitlendirilebilirler. Her zevke uygun bir mutfak tasarımı vardır. Bu tasarımları bir kaç ana başlıkta gruplandırabiliriz.

 

Köşe Mutfak Tasarımları

Köşe mutfaklar en sık rastlanan mutfak tasarımlarıdır. Adından da anlaşılabileceği gibi mutfağın bir köşesine L şeklinde dizilmiş mutfak eşyalarından oluşur. Kullanışlıdır çünkü eşyaların ortasında bir boşluk bırakır. Genellikle bu boşlukta yemek masası ve sandalyeler bulunur ve yemek burada yenir.

l_mutfak_modelleri

Renkli Tasarımlar

Daha çok gençlerin tercih ettiği renkli mutfaklardır. Mutfak dolapları açık renklerde ya da farklı renk kombinasyonları ile oluşabilir. Mutfakta modern bir hava yaratırlar. En çok tercih edilen renkler kırmızı, mavi, beyaz ve turuncudur. Genellikle mozaik döşemeli mutfak fayansları ile tamamlanır.

mutfak_dolabi_renk

Ankastre Mutfak

Ankastre mutfaklar son moda lüks mutfak tasarımlarıdır. Buzdolabı, dondurucu, davlumbaz, fırın, ocak, mikrodalga, bulaşık ve çamaşır makinesi, yemek öğütücü gibi mutfak eşyalarının tek bir renk mutfak dolabı içine yerleştirilmiş halidir. Şık ve uyumludur. Yer tasarrufu sağlar. Son derece kullanışlı ve estetik teknolojilerdir. Ankastre mutfaklar daha çok gençlerin tercihidir. Bu tarz mutfak tasarımları küçük evler için uygun değildir.

ankastre_mutfak_modelleri

Amerikan Mutfak

Ufak evler için uygun olan mutfak tasarımıdır. Ortasından uzun bir tezgah geçen mutfaklardır. Çoğunlukla mutfak alanının bir kısmı oturma odası olarak kullanılır. Sportif, kullanışlı ve sevimli tasarımlardır. Amerikan mutfak, genç çiftlerin sıcak baktığı bir tasarımdır. Kimi zaman ortadaki tezgah, yemek masası olarak kullanılabilir.

amerikan_mutfak_tasarimlari

Ada Mutfak

Ada mutfak, ankastre olarak da tasarlanabilen, ortasında çekmeceli dolabın, tezgahın, ocağın lavabonun ya da yemek masasının tasarlanabildiği mutfaktır. Ortadaki bölüm bir ada olarak düşünülebilir. Oldukça kullanışlı tasarımlardır.

ada_mutfak_modelleri

Ahşap Mutfak Tasarımı

Ahşap tasarımlar daha çok klasik tarz mutfakları beğenenler için uygundur. Mutfağa hoş ve sevimli bir hava verir. Ahşap çok dayanıklı olmamasına rağmen estetik olarak göze hoş geldiği için tercih sebeplerindendir.

ahsap_mutfak_tasarimlari

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Şık Mutfaklar İçin Perde Modelleri

Şık Mutfaklar İçin Perde Modelleri

Gösterişli Mutfak Fayans Modelleri

Gösterişli Mutfak Fayans Modelleri