Paris'te Sanat Eseri Niteliğinde Bir Daire

Paris'te Sanat Eseri Niteliğinde Bir Daire

Paris'te Rue Bonapart'ta 1880 yılında inşa edilmiş tarihi binada bir daireye konuk oluyoruz. Gérard Faivre tarafından orjinal mimari detaylar korunarak, ince bir titizlikle renove edilen dairenin en özel detaylarına ve ilham veren fransız mimarisinin, çağdaş sanatla harmanlandığı projeye  yakından bakmak için yazımıza göz atın.

paris_ev_dekorasyon

Projede kadife, ahşap, mermer ve ayna gibi dönemin esintilerini taşıyan sembolikmalzemeler kullanılmış. Lüksü ve Burjuvazi'yi simgeleyen altın detaylara, turuncu, mavi ve yeşiller eşlik ediyor. Bu cesur projenin tasarımcısı Gérard, Parizyen tarzını güçlü bir şekilde vurgulamış.

ev_dekorasyonu

Salona ilk girdiğimiz de bizi yemek bölümü karşılıyor. Pirinc detaylarla göz dolduran metal ayaklı yuvarlak masa etrafında, turuncu kadife kumaşla kaplı sandalyeler kullanılmış. Turkuaz renginde halı ile kombinlenen yemek bölümüne DelightFULL marka, yine pirinc detayları barındıran avize eşlik ediyor. Hemen yemek masası arkasında yer alan siyah ahşap çıtalı kapı ise mutfağa açılıyor.

ev_dekor_paris

Yemek masası arkasında ve dinlenme bölümünde birbirini tekrar eden duvara monteli ahşap oturma üniteleri tasarlanmış. Mekanın genelinde kullanılan turkuaz rengi, oturma ünitelerinin döşemelerinde de kullanılmış. Dinlenme bölümünde modern formda koltuklar antik şöminenin tadını çıkarmak için, şömineninhemen karşısına konumlandırılmış. Oturma bölümü arkasında kullanılan siyah beyaz baskın desenliduvar kağıdı, renklerdeki tekdüzeliğe adeta gönderme yapıyor. Aynı cephe üzerinde kullanılan dairesel aplikler DelightFULL'dan seçilmiş.

Mermer kaplı antik şömine dönemin esintilerini taşıyor. Şömineninüzerine yerleştirilen altın  varak detaylı dev ayna ise yine dönemin lüks ve parıltılı yaşam tarzını yansıtıyor. Kullanılan zarif cam aksesuarlar mekanın genel havası ile bütünleşmiş.  Parlak renkli kumaşlar, koyu renk ahşap parke ve altın detayları barındıran tarihi dairenin yaratıcısı Gérard , tasarım sürecindeFransız İhtilalinden esinlendiğini de ekliyor.

Eğer sizde Parizyen tarzını ve parlak renkleri evlerinize taşımak isterseniz, seçeceğiniz kontrast tonlardaki iki rengi mekanın genelinde kullanmayı deneyin. Cam ve pirinç aksesuarlar tercih edin. Bir kaç antika parça ile son dokunuşları yapabilirsiniz. Biraz cesaret, biraz ilham... İşte bu kadar!

Sen De Böyle İlham Verici Bir Eve Mi Sahip Olmak İstiyorsun?

Evini Güzelleştirmek İçin Armut Her İhtiyacında Yanında!

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Usta Ellerin Dokunuşuyla Bambaşka Bir Görüntüye Kavuşan 9 Ev

Usta Ellerin Dokunuşuyla Bambaşka Bir Görüntüye Kavuşan 9 Ev

Evinin Farklı Odalarında Hangi Aydınlatma Tekniklerini Kullanmalısın?

Evinin Farklı Odalarında Hangi Aydınlatma Tekniklerini Kullanmalısın?