Zorunlu Taşınma Halleri İçin Şehirler Arası Seyahat İznine Nasıl Başvurulur?

Zorunlu Taşınma Halleri İçin Şehirler Arası Seyahat İznine Nasıl Başvurulur?

Coronavirüs salgını önlemleri nedeniyle şehirler arası geçişlere kısıtlamalar getirildi. Özellikle 30 büyükşehir ve Zonguldak’a yapılan giriş ve çıkışlar sıkı bir şekilde denetleniyor ve bu şehirlere giriş veya çıkış yapmak isteyip izin belgesi olmayan kimseye izin verilmiyor. 

Alınan bu tedbirler, siz ve sevdiklerinizin sağlığı için oldukça önemli ancak tayin ve iş değişikliği nedeniyle taşınmanız ve şehir değiştirmeniz gereken zorunlu haller olabilir. Bu tarz zorunluluk hallerinde, E-devlet üzerinden İçişleri Bakanlığı’na özel seyahat başvurusunda bulunmalısınız, başvurunuz bulunduğunuz ilçe kaymakamlığı tarafından değerlendirilip SMS yoluyla size bilgi verilecektir. Tabii bu değerlendirmenin sonucu olumsuz da olabilir.

Başvuru yapabilmek için nakliyeyi yapacak aracın plaka bilgisine, nakliyede çalışacak şoför ve işçilerin TC kimlik bilgilerine ihtiyacınız olacağından bir nakliye firması ile önceden anlaşma yapmanız gerekiyor.

Size tavsiyemiz, nakliye firmasına durumu açıklayarak kapora veya herhangi bir ödeme yapmadan anlaşma yapmanız. Yani ancak izin belgesi aldığınız takdirde taşınma olacağını, izin belgesi başvurusu için de gereken aracın, şoförün ve işçilerin resmi bilgilerinin gerekli olduğunu beyan etmelisiniz. 

Taşınırken Eşyalar Nasıl Toplanır Ve Paketlenir?

9 Adımda Taşınmak Kabus Olmaktan Çıksın!

Mutlu Bir Evden Eve Nakliyat Tecrübesi İçin Ne Yapmalı?

Peki, bir zorunluluk halinde E-devlet üzerinden şehirlerarası taşınma izin belgesi başvurusu nasıl yapılır? 

E-devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ve anasayfada yer alan arama kutusuna öncelikle, İçişleri yazmalı ve E-Başvuru (İçişleri Bakanlığı) işlemlerine tıklamalısınız.

E-Başvuru seçeneğine tıkladıktan sonra, daha önce yaptığınız başvuru işlemleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Daha önce hiç başvuru yapmadıysanız, bununla ilgili bir ibare olacaktır. 

Yeni başvuru yapabilmek için sayfanın sağında yer alan “Yeni Başvuru” butonuna tıklamanız gerekiyor.

e-basvuru-islemleri

“Yeni Başvuru” butonu sizi başvuru türü seçimi sayfasına yönlendirecek. Burada başvuru türü olarak; seyahat izin işlemleri, belge türü olarak özel araç seyahat izin belgesinin verilmesi seçeneğini ve bulunduğunuz ilin valiliğini seçmeniz gerekiyor.

seyahat-izin-islemleri

Bulunduğunuz ilin valiliğini de seçtikten sonra devam et butonuna tıklamalısınız, buradan yeni ve daha detaylı bir forma yönlendirileceksiniz. Tayin, işten alınmış bir yer değişikliği bildirisi gibi belgelerinizi de buradaki forma yüklemelisiniz. 

Buradaki formda, bir standart başvuru metni bulunuyor, buradaki metni düzenleyerek istenen bilgilerin yanına taşınma gerekliliğini bildiren ve açıklayan dilekçe formatına uygun kısa bir açıklama yazabilirsiniz.

standart-basvuru-metni

Ayrıca, taşınmanın yapılacağı nakliye aracının plakasını, şoförün ve taşınmada çalışacak işçilerin TC kimlik ve telefon numarası bilgilerini yine burada yer alan alana girmelisiniz.

Formda istenen tüm bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra “Başvur” butonuna tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz. Bundan sonraki süreçte başvurunuz ilgili kaymakamlık tarafından değerlendirilecek ve başvurunun kabul edilip edilmediği telefonunuza SMS yoluyla bildirilecektir. 

Başvurunuz olumlu sonuçlanırsa, izin belgenizi nakliye firmanız ile de paylaşmanız gerekiyor. Bu son adımı da gerçekleştirdikten sonra nakliye işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Duvar Kağıdı Temizliği Nasıl Yapılır?

Duvar Kağıdı Temizliği Nasıl Yapılır?

Eviniz İçin Uygun Perdeyi Nasıl Anlarsınız?

Eviniz İçin Uygun Perdeyi Nasıl Anlarsınız?