Doğal Taşlar İle Evinizin Enerjisini Yükseltecek Dekorasyon Önerileri

Doğal Taşlar İle Evinizin Enerjisini Yükseltecek Dekorasyon Önerileri

Evin enerjisine küçük dokunuşlarla yenilik getirmenin kolay ve doğal yöntemleri hepimizin karşısına çıkan yöntemlerden biri haline geldi. Ev dekorasyonunda son yıllarda iyice trend haline gelen doğal taşların kullanımıyla evine farklı bir hava kazandırman mümkün. Ametist, kuvars, yeşim, turkuaz gibi taşların yanı sıra özellikle dış cephelerde ve zeminlerde kullanılan mozaik taşların ev içinde kullanımı da evin enerjisini yükseltiyor. Eğer taşların enerjileri ile ilgilenen biriysen bu yazımızda senin için ev dekorasyonunda doğal taş kullanımını yakından inceledik.

Kış Aylarını Sıcacık Geçirtecek Şömine Tasarımlar

Hangi Burç Evde Nasıl Zaman Geçirir?

Geçmişten Günümüze Feng-Shui

Ametist ile Negatif Enerjiyi Evinden Uzaklaştır

Morun çeşitli tonlarında kristal bir yapıda olan ametist taşı, bulunduğu ortamdaki negatif enerjiyi pozitife dönüştürmesiyle ve şifalı oluşu ile bilinir. Aynı zamanda da renkleriyle ve görünümüyle oldukça şık ve asil bir taştır.

ametist-doğaltaş-dekorasyonu

Yorgunluk ve enerji düşüklüğü gibi şikayetleri de azalttığı söylenir. Özellikle ametist taşını ham haliyle yatak odana yerleştirerek odanın enerjisine tazelik getirebilirsin.

ametist-taşı-dekorasyon

Ametist taşı son yıllarda lavabo yapımında da kullanılarak banyolara daha doğal ve sofistike bir görünüm kazandırıyor. Çeşitli ev eşyalarının ve mobilyaların da süslemesinde kullanılıyor. Hangi şekilde olursa olsun, ametist taşına yer vermen evinin enerjisini yükseltecektir.

ametist-doğaltaş-dekorasyon

Kuvars Taşının Enerjisine Güven

Renk renk değişik formülleriyle kristal minerallerden oluşan kuvars taşı, gücün ve kuvvetin simgesi haline gelmiş. Özellikle beyin fonksiyonlarını uyararak ruhsal dengelenmeyi sağlamasıyla ve zihni güçlendirmesiyle ünlü olan kuvars taşı ortamdaki radyasyonu da yok eder.

kuvars-doğaltaş-dekorasyonu

Özellikle kuvars taşını elektronik cihazların yanına yerleştirerek ortamdaki enerjiyi temizlemek için kullanabilirsin. Ametist taşı gibi kuvars taşı da eşyaların kaplamasında, tezgâh ve lavabolarda kullanılmaktadır, içerisinde kuvars bulunan eşyalarla da evinde doğal taşlara yer verebilirsin.

kuvars-doğaltaş-dekorasyon

Turkuazın İyileştirici Gücü

Yatıştırıcı özelliğiyle bilinen, renkleriyle sakinlik ve huzur veren turkuaz taşı özellikle şifa ve iyileşme amaçlı kullanılıyor. Ham haliyle ev dekorasyonunda yer vermek bile evin enerjisini bir anda değiştirecektir. Aynı zamanda iletişimi, güveni ve dostluğu simgeleyen turkuaz taşı her türlü mobilyada ve ev eşyasında süsleme amaçlı kullanılmaktadır. Son yıllarda lavabo yapımında, ışıklandırma ve avize süslemelerinde sıkça kullanılan turkuaz taşı rengiyle ve enerjisiyle evine daha şifalı bir enerji kazandıracaktır.  

turkuaz-doğaltaş-avize

Yeşim Taşıyla Evinde Uyumu Yakala

Etkisiyle sinirleri dengeleyen ve kalp ritmini yatıştıran yeşim taşı, yeşil tonlarına sahip rengiyle de içinde bulunduğun ruhsal gerginlikleri azaltarak ruhu dinlendirir. Dengeleyici özelliğiyle bilindiği için sadece bedeninde değil evin enerjisinde de dengelenme yaratmaktadır. Yeşim taşını ham haliyle evinde bir köşeye koyabilir ve ev dekorasyonunu tamamlayabilirsin. 

yeşim-taşı-dekorasyon

Halit Taşının Yatıştırıcı Etkisi

Kaya tuzu ve Himalaya tuzunun hammaddesi olarak da bilinen halit taşı, bünyesine dahil olan minerallerle çeşitli renklere sahip olmaktadır. Son yıllarda tuz lambası olarak kullanılan bu taş saçtığı ışıkla evin enerjisini tamamen değiştiriyor. Topraklama ve havayı iyonize etme etkisine sahip olan, astım gibi solunum problemlerine iyi gelen ve havadaki nemi düzenleyen bu taş suyla etkileşime girdiği için duvar ve mobilya kaplamalarında pek kullanılmaz, onun yerine ham haliyle veya lamba olarak kullanılır. Özellikle tuz lambasını yatak odasına veya televizyonun yanına koyarak ev dekorasyonuna özgün bir görünüm kazandırabilirsin.

tuz-lambası-doğaltaş

Mozaik Taşlarla Evine Doğal Bir Görünüm Kazandır

Evin dış cephesini süsleyen ve mermer, granit, kayrak, traverten ve limra taşlarından elde edilen mozaik taşlar iç dekorasyonda ve duvarlarda da sıklıkla kullanılıyor. Duvar süslemelerinde, tezgâh arası ve tezgâh kaplamalarında, banyo yer ve duvar döşemesinde kullanılan mozaik taşlar eve doğal ve modern bir görünüm kazandırırken evin enerjisini de değiştiriyor.

doğal-taş-mutfak-dekorasyonu

Sen de bu tarz doğal taşları her türlü kaplamada ve duvar döşemesinde kullanabilirsin, aynı zamanda bahçe ve balkonda da doğal taşların kullanımı evin enerjisini değiştirmene yardımcı olacaktır. 

mozaik-taş-duvar-doğaltaş

Görsel Kaynak: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kendi Yaratıcı Kapı Stoperini Tasarla

Kendi Yaratıcı Kapı Stoperini Tasarla

Minimalist Dekorasyon Trendi: Japandi

Minimalist Dekorasyon Trendi: Japandi