İzmir’de Ferah ve Sade Bir Eve Konuk Oluyoruz

İzmir’de Ferah ve Sade Bir Eve Konuk Oluyoruz

İzmir Karşıyaka’da genç kreatif bir çiftin evine konuk oluyoruz. Ev yaz havasını hissettiren cinsten. Çekim öncesinde bizi ilk olarak köpekleri Yulaf ve kedileri Osman karşılıyor.

Evin aydınlık ve ferah oluşu ilk göze çarpan noktalardan. Üç cephesi de güneş alan, 100 metrekarelik bu yaşam alanı, İzmir Karşıyaka’nın en canlı noktalarından Bostanlı’da yer alıyor.

izmir_Ev_dekor

Ev sahipleri Elif ve Lütfi Karaca kendi evlerini tasarlarken rahatlığı ve minimalliği göz önünde tutmaya çalışmışlar. Çalışma, giyinme ve yatak odası olmak üzere üç oda ve bir salondan oluşan yaşam alanı girer girmez sıcacık ev hissini yaşatıyor.

DSC05852.JPG

Evdeki perde, koltuk gibi büyük değişmez parçaları ana tonlarda seçerek, aksesuarlar ve ev tekstili ile renk katmayı düşünmüşler. Elif’in illüstratör sanatçısı olması bu noktada, evin tasarımsal detaylarının oluşmasında etkili olmuş. Sevdiği illüstratörlerin çalışmaları evin duvarlarında ilham noktası oluşturuyor.

DSC05856.JPG

İşini titizlikle yapan Elif, evinin dekorunu oluştururken bilgisayar üzerinde bir yerleştirme yaparak işe koyulmuş. Evini tasarlarken büyük bir titizlikle hazırlanan ev sahibesi, ürün seçiminde kuzey esintili krem, siyah ve beyazın ağırlıkta olduğu monokrom tonlar tercih etmiş. Elif ve Lütfi’nin Nordik ülkelere olan sevgileri, renk seçimlerine de yansımış. Hasır, natürel renkler, pamuklu kilimler, kuru çiçekler ile de bu skala tamamlanmış.

Camlardan içeriye giren gün ışığı ve dışarıdan içeriye taşan palmiye ağacının yaprakları ile ev huzurunu yansıtan salon açık planda yemek bölümü ile bütünleşiyor. Evin kedisi Osman’ın en sevdiği noktalardan biri de yemek masası. Yemek bölümü ve antre bölümlerindeki boş alanlarında farklı konseptlerde köşeler yaratılmış. Bu noktalar ise kişiselleştirilerek evde hikaye geçişkenliği sağlanmış.

DSC05869.JPG

Elif’in kendine ait illüstrasyon markasının çalışmalarını evinde de yürüttüğü özel bir alanı var. Bu alandaki duvarlarda daha çok kendi çalışmalarına yer vermiş. Evin her alanından giren gün ışığı burada da beyaz duvar rengi ile bir kez daha desteklenmiş.

DSC05905.JPG

Evini Yenilemek Mi İstiyorsun?

En İyi Dekorasyon Firmaları Armut'ta!

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Ev Dekorasyonunda Tropik Esintiler

Ev Dekorasyonunda Tropik Esintiler

En Popüler 14 Ev Dekorasyonu Akımı

En Popüler 14 Ev Dekorasyonu Akımı