Çatı Bakımı Ne Zaman ve Nasıl Yapılmalı?

Çatı Bakımı Ne Zaman ve Nasıl Yapılmalı?

Kışın zorlu hava şartlarına ve yazın yoğun güneş ışığına maruz kalan çatılar zaman içerisinde yıpranabilir. Bahar ayları çatı bakımı yaptırmak için en çok tercih edilen aylar arasında. 

Böyle bir soruna hazırlıksız yakalanmamak için periyodik çatı bakım ve onarımını aksatmamak oldukça önemlidir. Şimdi gelin birlikte hangi adımları izlemeniz gerektiğine bakalım.

İzolasyon malzemesinin de bir ömrü var.

Öncelikle çatıda herhangi bir su sızıntısı varsa yeri tespit edilmelidir. Daha sonra gerekli izolasyon çalışmalarıyla bu sızıntının rutubete sebep olması önlenmelidir. Ancak, eğer çatıda birden fazla noktada sızıntı varsa çatı izolasyonunu komple yenilemek en doğrusu olacaktır. Çünkü yüksek bir ihtimalle izolasyon malzemesinin ömrü dolmuş demektir.

cati_izolasyon

Çatınızla aranızdan su sızmasın.

Kiremitlerin altında serili olan su yalıtımı örtüsü, çatınızın hava koşullarına dayanmasında en önemli parçadır. Bu örtünün eskimesi durumunda yenilemeniz olası sızıntıları önleyecektir. Ani bir su baskınına yakalanmamak için düzenli aralıklarla bir profesyonele bu kontrolleri yaptırabilirsiniz.

cati_tadilat_bakim

Kiremitler hayal kırıklığı yaratabilir.

Kırılmış kiremitleri yenileriyle değiştirmek de kritik bir öneme sahip. Böylece hem o çirkin görüntüden kurtulmuş hem de çatınızın korunaklı halini muhafaza etmiş olursunuz.

cati_tadilat

Evin Kışa Hazır Mı?

Kombi Bakımından Çatı Tadilatına Kadar Aradığın Her Hizmet Armut'ta!

 

 

Taşıyıcı elemanlara dikkat.

Çatınızın bakım ve onarımını yaparken taşıyıcı elemanları da göz ardı etmemelisiniz. Çatı taşıyıcı elemanlar da zamanla yıpranmış, hasar görmüş olabilir. Bunların kontrolünün yapılıp eğer zarar görmüş parçalar varsa değiştirilmesi gerekir.

cati_direkleri

Çatı şiltesiyle tasarrufa yeni bir boyut.

Isı ve ses yalıtımı sağladığı gibi A sınıfı çatı şilteleri yanmama özelliğine de sahiptir. Ayrıca bu malzemeyi kullanarak yüksek ısı izolasyonu sayesinde %25 oranında yakıt tasarrufu yapmış olursunuz.

cati_tadilat

Küçük tamiratlar yetersizse işi ustasına bırakın.

Eğer çatınızı yıllardır herhangi bir onarımdan geçirmediyseniz, bölgesel tamiratlar etkili olmayacaktır. Bir tarafı tamir ettiğinizde diğer tarafta yeni bir sorun oluşabilir. Bu yüzden eskimiş, ömrünü doldurmuş çatınızı işinin ehli ustalara komple yeniletmek sizin için en iyi çözüm olacaktır. Bölgesel tamiratlar kısa vadede para tasarrufu gibi görünse de uzun vadeyi düşünerek komple onarım yaptırmanız hem huzurunuz hem de cebiniz için daha uygun olacaktır.

Bugünün işini kışa bırakmayın.

Çatı onarımını yapmak için üstünüze sızan suları beklememelisiniz. Özellikle kış ayları başlamadan yapılan tamirat ile kışı sıcak yuvanızda huzur içinde geçirebilirsiniz.

Evinin Çatısını Mı Yenilemek İstiyorsun?

En İyi Çatı Yapımı Ve Tadilat Firmaları Armut'ta!

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evini Geri Dönüştür!

Evini Geri Dönüştür!

Evde Kimyasal Kullanmadan Temizlik Yapmak İsteyenler İçin 4 Formül

Evde Kimyasal Kullanmadan Temizlik Yapmak İsteyenler İçin 4 Formül