Kış Sporları Nelerdir? Eğlenceli Kış Sporları

Kış Sporları Nelerdir? Eğlenceli Kış Sporları

Kış sporları, adını buz ve karda yapılmalarından alsa da bugün bu sporlar yalnızca kış mevsiminde yapılmıyor. Suni kar ve yapay buz pistleri sayesinde kış sporları yılın tümünde erişilebilir halde. Ama yine de, örneğin kayak yapmak için kışın karların düşüşünü beklemek ve muhteşem dağ manzarasına karşı bu keyifli sporu yapmak ayrı bir keyif. Hazır kış yoldayken kış sporları hakkında bilgi edinebilir ve ilgini çekerse yavaştan denemeye başlayabilirsin.

Otomobilini Kışa Hazırlamak İçin 9 Olmazsa Olmaz

Açık Havada Spor İçin En Uygun Yerler

“Personel Trainer” İle Çalışmak Neden Önemli?

kis-sporlari

Bireysel Yapılan Kış Sporları

Kış sporları çeşitlerini ikiye ayırabiliriz; bunların ilki bireysel yapılanlarken, ikincisi takım halinde yapılanlardır. Bireysel yapılan kış sporları arasında akla ilk gelenler kayak ve buz pateni. Kayak bireysel olarak bazı ekipmanlara sahip olduğunda yapabileceğin bir spor türü. Bu sporu yapmak için bir tesise gitmen gerekir. Türkiye’de kış sporlarından kayağı yapabileceğin Uludağ, Kartepe, Sarıkamış gibi büyük tesislerin olduğu yerler var. Buz pateni oldukça eskilere dayanan bir spor türü, genellikle doğal buz üzerinde paten kaydığın bu sporu bugün yapay buz üzerinde de yapabilirsin. Kayak ve buz pateninin yanında kızak ve snowboard da bireysel yapılan kış sporları arasında sayılabilir.

bireysel-yapilan-kis-sporlari
kis-sporlari-nelerdir

Takımla Yapılan Kış Sporları

Kış sporlarının bir diğer türü olarak saydığımız takımla yapılan sporlar arasında buz hokeyi ve körling örnek olarak verilebilir. Buz hokeyi Türkiye’de yapılan kış sporları arasında olduğundan ilgini çektiği takdirde bir tesis bulup deneme şansı yakalayabilirsin. Buz hokeyi için güçlü bir kondisyona ve buz üzerinde hareket edebilme yeteneğine sahip olman işine yarayacaktır. Bunun yanında körling de buz hokeyi kadar yaygın olmasa da Türkiye’de yapılan bir spordur. Bu spor için de aynı yeteneklere sahip olmak senin yararına olacaktır.

takımla-yapilan-kis-sporlari
takımla-yapilan-kis-sporlari

Adrenalin İçeren Kış Sporları Listesi

Buz ve kar ikilisi her ne kadar eğlenceli gözükse de tehlikelere de gebe olan bir ikili. Ama bazıları bu tehlikenin yarattığı adrenalini sevdiğinden kış sporlarının bağımlısı oluyor. Eğer sen de adrenalin peşindeysen birazdan bahsedeceğimiz ekstrem kış sporlarını incelemek isteyebilirsin. Skibob, kar motoru yarışları, biathlon, buz tırmanışı ve snowkite adrenalin dolu ilginç kış sporları arasında sayılabilir. Skibob sporunda bisiklet tasarımına sahip kızaklar kullanılırken, biathlon kayak ile atıcılığı birleştiren bir spor. Snowkite ise her ne kadar uçurtma sörfüne benzese de yapmak için ekstra yetenek ve çalışma gerektiriyor.

adrenalin-iceren-kis-sporlari
ekstrem-kis-sporlari

Görsel Kaynaklar: listelist.com, pexels.com, unsplash.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Yalı Çapkını

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Yalı Çapkını

Pelet Soba ile İlgili Bilmen Gereken Her Şey

Pelet Soba ile İlgili Bilmen Gereken Her Şey