Evliliğe Giden Yolda Her Adımını Planladın Mı?

Evliliğe Giden Yolda Her Adımını Planladın Mı?

Evlilik süreci hemen herkesin muhakkak sizin düğününüzle ilgili fikrinin olduğu  bir dönem. Hal böyle olunca iyi niyetle söylenen her fikir bile aklınızın karışmasına neden olabilir. Aklınızla birlikte yapacaklarınızın sırası ve önemi de karışıyorsa, bir de araya bütçe gerçeği giriyorsa yapacağınız en doğru şey her adımınızı belirleyecek bir plan ve kontrol listesi hazırlamanız.

Böylece evlilik hazırlıklarında biten her işlem için kutunuzu işaretleyebilir ya da yapılacak şeyin üzerini çizebilirsiniz. Bu hem her şeyi derli toplu görmenizi sağlayacak hem de stres atmanıza yarayacaktır.

1) Ne istediğinize karar verin
Evet, gerçekten en zor ama her şeyi de başlatan adım, ne istediğinize karar vermek. Nikah mı düşünüyorsunuz, yoksa düğün mü? Bütçe olarak kendinize ne kadar ayırabileceksiniz? Bu bütçenin ne kadarı misafirlerinizi ağırlamak için olacak? Öncesinde evinizde ya da başka bir mekanda ağırlama olacak mı gibi detayları ve bunlarda giyilecek kıyafetleriniz, fotoğrafçınız gibi hayalleriniz yansıtan detayları bir güzel yazıp eleme yapmalısınız.

plan-1.jpg

2) Ne istediğinizi biliyorsanız, mekanı seçebilirsiniz.
Eğer tarihinizi aldıysanız, sıra törenin gerçekleşeceği mekanı seçmeye geldi demektir. Mekan seçimiyle birlikte organizasyon firmanızı da belirlemeniz gerekecektir. Planlarınızı hazır ederek nikah memurunun da nereye çağrılacağına kesin karar vermelisiniz. Ayrıca bu aşamada artık fotoğrafçınızı da iyice araştırmaya ve fiyat teklifleri almaya başlayabilirsiniz.

plan-2.jpg

3) Size kimler eşlik edecek?
Artık bu mutlu günü ilan etme vakti! Misafirleriniz için bir davetli listesi oluşturarak davetiyelerinizi bastırmalı ve dağıtmalısınız. Ayrıca o gün size yardımcı olacak sağdıç ve nedimelerinizi de şimdiden hazırlamanız size her türlü kolaylığı sağlayacaktır.

4) Gelinlik ve damatlık seçimini iyi belirleyin.
Mekan ve tarih belliyse, provalar başlasın! Açık alana ya da kapalı alana göre hem kıyafetinizi hem de aksesuarlarınızı iyi seçmelisiniz. Doğru kararlarla düğün gününüzün bir kabusa dönüşmesini engelleyebilirsiniz.

Evleniyor musun?

Kına Gecesinden Düğün Organizyonuna, Evlilik Sürecinde Armut Hep Yanında!

Ücretsiz Fiyat Teklifi Al, Karşılaştır, Sana Uygun Olanı Seç!

5) Organizasyon şirketinizle randevunuza geç kalmayın.
Sizin aksesuar renginiz belliyse sıra geldi her şeyi size göre ayarlamaya. Öncelikle temanızı, seçtiğiniz renkleri bilip onun üzerinden ilerleme gerçekleştirirseniz her şey çabucak ilerleyecektir. Zaten tüm yorucu detaylarla organizasyon şirketi ilgileniyorsa siz bu anların keyfini çıkaracaksınız demektir. Ancak düğün pastası, yiyecekler, ışıklandırma, müzik, çiçekler gibi konularda sonradan hayal kırıklığı yaşamamak için karar günlerini kaçırmamalısınız.

6) Düğüne az bir süre kalmışken artık evinizi tutmalısınız.
Nerede yaşayacağınızı az çok belirlediyseniz evinizi de netleştirmelisiniz. Evin fatura abonelikleri, sigortası gibi detaylar biraz vakit alıcı olabilir. Kaba taslak işlemler, gerekli tadilatlar yapılırken de evinizin ölçüsünü alıp artık eşyalarınızı aramaya başlayabilirsiniz. Dekorasyon fikirlerinden elektronik eşya seçimine her şeyi trendleri takip ederek evlilik paketleri gibi kampanyalardan yararlanarak hızlıca halledebilirsiniz.

7) Herkesin gönlünü aldığınızdan emin olun.
Evet, bu adıma kadar çok şeyi hallettiniz. Ancak düğün stresiyle çok yakınlarınız dahi sizin için sorun görünmeyen şeylere kırılmış ve alınmış olabilir. Düğün gününde ve sonrasındaki olası pürüzleri gidermek için biraz dinlenin ve sevdiklerinize vakit ayırın. 

8) Nikah şekerleri hazır mı?
Artık son provalarınıza giderken, seçtiğiniz nikah şekerleri de belirlenen kişi sayısına göre gelmiş olmalı. Ayrıca, kuaförünüz, berberiniz, kına gecesi hazırlıkları, araba süslemesi gibi küçük ama önemli detayları da hazır etmelisiniz.

9) Artık düğün günü geldi.
Düğün günü gerçekten telaşlı ve hazırlıklar son hızla devam edecektir. Fotoğrafçı ve kuaför randevunuzu iyi ayarlamalısınız. Bunlara ek olarak o gün için kendinize unutmamanız gerekenler listesi yapıp odanızın kapısına yapıştırabilirsiniz. Telefonunuz, hafıza kartınız, yedek rujunuz, kıyafetlerinize uygun iğne-iplik, topuğunuzun kırılmasına karşı kuvvetli bir yapıştırıcı, yeni evinizin anahtarı ve yedeklemeniz gereken şeylere kadar her şeyi detaylıca yazmaktan çekinmeyin.

plan-8.jpg

10)  Sıra balayında!

Her şey hazırsa, balayı bavulunuzun da kapanma vakti geldi demektir. Bilet, pasaport gibi eşyalarınızı yanınıza almayı hatırlayacağınız bir liste yine işinize yarayacaktır. Bunların aracınıza ya da evinize yönlendirilmesi organizasyonunuzu da yakınlarınıza bırakabilirsiniz. Her anınızda yanınızda olanlara teşekkür etmeyi unutmayın!

Evleniyor musun?

Kına Gecesinden Düğün Organizyonuna, Evlilik Sürecinde Armut Hep Yanında!

Ücretsiz Fiyat Teklifi Al, Karşılaştır, Sana Uygun Olanı Seç!

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Seyahatlerden İlham Alan Evler: Lizbon

Seyahatlerden İlham Alan Evler: Lizbon

 Evini Dekore Etmeden Önce Kendine Sorman Gereken En Önemli Soru: Evimde nasıl hissetmek istiyorum?

Evini Dekore Etmeden Önce Kendine Sorman Gereken En Önemli Soru: Evimde nasıl hissetmek istiyorum?