18 Pratik Ayakkabı Depolama Fikri

18 Pratik Ayakkabı Depolama Fikri

Topuklular, botlar, spor ayakkabılar ve çok daha fazlası ile oluşan kaosun içinden çıkamıyorsan bu yazımız tam sana göre! Aslında her şey akıllı bölmeler, kutular, raflar, askılar, antrendeki depolama alanını en üst düzeye çıkarmakla ilgili. Bir giyinme odası veya yatak odası dolabı için, koleksiyonunla birlikte büyüyebilecek istiflenebilir raflar, kutular, kapı üstü askıları veya çoklu bölmeler ile ister görünür ister gizli ayakkabı depoları oluşturabilirsin. Bunlar gibi çarpıcı fikirleri kendi evine nasıl uyarlayabileceğinden bahsettiğimiz pratik ayakkabı depolama fikirlerini birlikte inceleyelim.

8 Adımda Gardırobunuzu Düzenleyin >

Gardıroplarınız için Kullanışlı Dizaynlar >

Yatak Odana Rahatça Sığabilmeni Sağlayacak Depolama Fikirleri >

Yeniden Tasarlanmış Bar Arabası

Yeniden tasarlanmış bar arabası, kattığı vintage görünüm ile her dolapla eşleşebilir ve ayakkabılarını depolamak için oldukça idealdir. Tekerlekli depolama alanını -bu katmanlı bar arabası gibi- dolabının geri kalanına erişmek istediğinde kolayca yoldan çekebilir ve istediğin yere hareket ettirerek konumlandırabilirsin.

bar-arabası-ayakkabı-depolama-alanı

Kendin Yap Merdiven Düzenleyici

İki merdiven, bir çift ahşap levha ve bir kaveladan kendi giysi rafını oluşturabilirsin. Ayakkabılar derli toplu bir şekilde alt kısma sığarken, üstteki bir rafa gömlek ve ceketlerini asabilirsin.

kendin-yap-merdiven-düzenleyici

Açık Ayakkabı Rafı

Bu bambu açık ayakkabı rafının can alıcı tarafı, hem kısa hem de uzun ayakkabılar için bölgelere sahip olmasıdır, böylece mümkün olduğunca çok sayıda çift ayakkabıyı uygun oldukları bölmelere sığdırabilirsin. Yanına sevimli bir ev bitkisi yerleştirmek bambu görünümünün etkisini arttıracak ve güzel bir ayakkabı depo alanı oluşturacaktır.

açık-ayakkabı-rafı

Dokuma Sepet Ayakkabı Depoları

Estetik görüntüsüyle belki de en tahmin edilemez ayakkabı depolama fikirlerinden biri olan dokuma sepetlere erişim oldukça kolaydır. Girişteki dolabında onlara alan ayırman yeterli olacaktır. Antredeki dağınıklığı gidermek için her aile üyesine sevimli bir sepet verebilirsin. Üstelik çocukların kullanımı için de uygun ve güvenlidir.

dokuma-sepet-ayakkabı-depoları

Çok Bölmeli Ayakkabı Küpleri

Çok bölmeli ayakkabı küpleri; spor ayakkabıların, botların ve hatta terliklerin gibi farklı boyuttaki ayakkabılarını yerleştirmek için ideal bir depolama fikridir. Ayakkabı çeşitliliğine göre marangozuna veya bir iç mimara danışarak kolaylıkla yaptırabileceğin bu dolaplar, çok bölmeli olması dolayısıyla çok sayıda ayakkabıyı organize etmeni ve gerektiğinde hızlıca bulabilmeni sağlar.

çok-bölmeli-ayakkabı-küpleri

Yatak Altı Ayakkabı Düzenleyicileri

Yatak altı ayakkabı kutuları, ayarlanabilir bölücülerle birlikte gelir; böylece bir kutu içinde çok sayıda ayakkabıyı depolayabilirsin. Sezon dışı, kışlık ya da yazlık ayakkabıların antre dolabını doldurmasını önlemek için onları bir sonraki mevsime kadar yatağın altında depolamak daha kullanışlı olabilir.

yatak-altı-düzenleyici

Çizme-Bot Askıları

Bir ahşap levha üzerine dikilmiş kavelalar, çizmeler ve uzun botları asman için idealdir. Çizmeler üzerindeki kıvrılmaları önleyerek, dik ve sabit durmalarını sağlar. Bu askıları kıyafet dolabının yanına iliştirerek, giyim kombinasyonlarınla nasıl duracaklarını kontrol edebilirsin.

çizme-bot-askıları

Kapı Üstü Askılı Ayakkabı Düzenleyici

Kapı üstü ayakkabı düzenleyicinin kapasitesinin oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Yazlık ayakkabılar, terlikler ve spor ayakkabıların kullanımına uygundur. Bir düzine cep, hiç olmayan bir yerde anında alan yaratır ve detaylandırmak istersen aksesuarlarını veya diğer kişisel eşyalarını kolayca depolayabilirsin.

kapı-üstü-ayakkabı-bölmesi

İstiflenmiş Antre Kasaları

Aynı zamanda bir kendin yap projesi olan antre kasaları dilediğin şekilde özelleştirebilirsin. Ahşap kasaları bağlayıcı klipslerle birbirine bağlayarak bir depolama sistemi yaratabilirsin. Kaç adet kasa kullanacağın, dikey ya da yatay yerleştirmek tamamen sana kalmış. Ayakkabıların dışında küçük dekorlar ve sıklıkla ihtiyaç duyduğun anahtar, çanta gibi eşyalarını da yerleştirebilirsin. Son olarak, rafları sabitlemek için alt tarafa daha ağır nesneler koyabilirsin.

antre-kasaları

Duvar Rafları

Organize etmek, bir şeyleri saklamak ve onları görünmez kılmak anlamına gelmek zorunda değildir. Antrenin yakınına ya da giyinme odana bir duvar rafı kurabilir ve en çok kullandığın ayakkabılarını kolay erişim için üzerine yerleştirebilirsin. Hatta bir bitki ve minik aydınlatmalar ile çekici bir görünüm oluşturabilirsin.

duvar-rafları

Antre Ayakkabı Rafları

Evinin antresindeki bir portmanto neden ayakkabıların için en uygun yer olmasın ki? Ceketlerin, çantan ve evden çıkarken yanına alman gereken daha pek çok eşyayla birlikte ayakkabılarının da evinin girişinde yer alması iyi bir fikirdir. Dilediğin aralıklarla duvara sabitlediğin raflara ayakkabılarını yerleştirebilirsin.

askılı-ayakkabı-bölümleri

Keten Ayakkabı Kutusu

Keten ayakkabı kutuları sadece kolayca üst üste dizilmekle kalmaz, aynı zamanda önden açılan bir kapağı vardır. Manyetik olan bu kapaklar tekrar kapanır. Tüm ayakkabıların düzenini bozmana gerek kalmadan istediğin ayakkabıya ulaşmanı sağlar. Şeffaf plastik pencereler, ayakkabıları kir ve tozdan korurken her şeyi bir bakışta görmeni sağlar.

keten-ayakkabı-kutusu

Çekme Ayakkabı Dolabı

Aşina olduğumuz ve yaygın olarak kullanılan çekme ayakkabı dolapları, özellikle mobilya görünümleri ile kaosu önleyen düzenleyicilerdir. İnce kabin yapısı ile dağınık olmayan bir antre yoluna sahip olmanı sağlar. Az yer kaplamaları en önemli avantajlarından biridir.

çekme-ayakkabı-dolabı

Ayakkabı Düzenleyiciler

Pek çok mağazada bulabileceğin ve uygun fiyata satın alabileceğin bir depolama fikrimiz var. Bu ayakkabı kutusu tasarımının kolay kullanılabilir olması, kutuları kolayca düzenlemene, ayrıca ayakkabılarına hızlıca erişmene olanak tanır.

duvar-rafları

Gizli Ayakkabı Saklama Dolabı

Gizli ayakkabı saklama dolabı, üstünde yer alan minder ile evden çıkmadan ayakkabılarını giyebilmen için rahat bir alan yaratır. Tasarlanmış iç bölme ise ayakkabıları depolaman içindir. Plastik astarlı cepler silerek temizlenebilir, böylece kirli ayakkabı tabanları için endişelenmene gerek kalmaz. Satın alacağın derin bölmeli bir düzenleyici de aynı işi görebilir.

gizli-ayakkabı-saklama-dolabı

Dönen Ayakkabı Rafı

Bazı ayakkabı düzenleyicilerinin ve depolama alanlarının dezavantajı, tüm ayakkabı çiftlerini görememendir. Dönen ayakkabı rafı ile bu sorunu tamamen önleyebilirsin. Aynı zamanda pek çok ayakkabıya yer açmış olursun. Bu dönen rafı dilediğin alana yerleştirebilirsin.

dönen-ayakkabı-rafı

Askılı Ayakkabı Bölümleri

Bu ayakkabı çantalarının her cebine bir çift ayakkabıyı sığdırabilirsin. Üst kısım, ağırlık sebebiyle oluşan sarkma ve yırtılmayı önlemek için çelik bir çubukla güçlendirilmiştir. Cepler ise daha fazla dayanıklılık için fitilli ve çift dikişlidir. Bu depolama çeşidi çok fazla ayakkabıyı düzenli şekilde depolamanı sağlar. Şeffaf yapısı ile aradığın ayakkabıyı kolayca bulabilir; ayaklı askılıklara kıyafetlerinle birlikte asabilirsin.

askılı-ayakkabı-bölümleri

Sling Ayakkabı Bölmeleri

Bu ultra verimli ayakkabı saklama rafı, depolama alanını minimum ayak izi ile en üst düzeye çıkarmak için her biri iki hamaklı bölmeye sahip, iki sıra halinde örgü askı cepli, çelik metal bir çerçeveye sahiptir. Çok sayıda ayakkabıyı depolamana imkan sunar.

sling-ayakkabı-bölmeleri

Görsel kaynak: pinterest, flipboard, leroymerlin, thegreenhead, clubhousebarberini, anchordeco, popsugar, buzzfeed, goodhousekeeping.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Atmayı Planladığın Yılbaşı Ağacıyla Evin için Yapabileceğin Süsler

Atmayı Planladığın Yılbaşı Ağacıyla Evin için Yapabileceğin Süsler

Epoksiyle Evde Yapabileceğin 5 Proje

Epoksiyle Evde Yapabileceğin 5 Proje